Kapcsolat

Péter Láncfűrész Kft.
3915 Tarcal
Fő utca 25.
Írjon nekünk
info@peterlancfuresz.hu

Kezdőlap » Szőlészeti, borászati eszköz » Pálinkafőző » MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel


        

MINDENHATÓ 100 L duplafalú pálinkafőző ELEKTROMOS fűtéssel

 

Cikkszám: 15957
Megszerezhető pontok: 55525 pont
Ár (nettó) : 874 402 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
1 110 490 Ft
Termékfigyelő:
Termékfigyelő

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Termék leírás

  MINDENHATÓ DUPLAFALÚ ELEKTROMOS PÁLINKAFŐZŐ

A desztillálóberendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből ? szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva minőséges pálinkát állítson elő.

Berendezés fő részei:

- a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését 220V-os elektromos felfűtéssel lehet megoldani.

- az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.

 - ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint ?alszesz gőzök?, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.

Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le. Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 ? 4 alkalommal újra finomítanánk.Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 ? 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít. 

 Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.

A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

 A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.

 A készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° ? 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 ? 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 ? 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ? 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 ? 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.

EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni!

 Üst:

Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül.

Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyag leégése.

Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe. Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felső részén található, melybe az üstfedél illeszkedik. Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál. A töltése a felső ajtón át történik.

FIGYELEM!

Az érintésvédelmi szempontok miatt, az elektromos bekötést, csak erre szakosodott szakember végezheti.

A bekötést követően a garanciajegyen ezt igazolnia kell!

Népszerű termékek

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

YjM4ZjY1
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: